Čemu služi ISO 26000?

April 14, 2023

ISO 26000 je standard za društvenu odgovornost koji postaje sve relevantniji u poslovnim krugovima širom svijeta. Ovaj standard razvijen je kako bi se organizacijama pomoglo u ostvarivanju društveno odgovornog poslovanja, što uključuje poštivanje etičkih načela, brigu o okolišu, poštivanje ljudskih prava i promicanje održivosti.

Za ISO 26000 standard nije potrebno certificiranje, već je namijenjen kao smjernica za organizacije koje žele ostvariti društveno odgovorno poslovanje. Primjenom ovog standarda, organizacije mogu poboljšati svoj društveni utjecaj i doprinijeti održivom razvoju, a istovremeno ostvariti koristi kao što su veće povjerenje korisnika, poboljšanje reputacije i smanjenje rizika.

ISO 26000 standard usvojen je u različitim sektorima, uključujući industriju, zdravstvo, obrazovanje, javni sektor i nevladine organizacije. Očekuje se da će njegova popularnost i primjena nastaviti rasti u budućnosti, posebno u svjetlu sve veće osviještenosti o važnosti društveno odgovornog poslovanja.

U današnjem poslovnom okruženju, sve je više organizacija koje prepoznaju važnost društveno odgovornog poslovanja, a ISO 26000 standard može biti ključni alat u postizanju tog cilja. Implementacija ovog standarda može pomoći organizacijama u izgradnji održivog poslovnog modela koji će imati pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, kao i na njihovu dugoročnu uspješnost i konkurentnost.

Ukoliko ste i Vi zainteresirani za implementaciju ISO 26000 standarda u Vašu organizaciju, javite nam se s povjerenjem i ostvarite sve prednosti koje nudi ovaj standard.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoće li ChatGPT zamijeniti ISO konzultante?

Hoće li ChatGPT zamijeniti ISO konzultante?

Kao jezični model umjetne inteligencije, ChatGPT je osposobljen za pružanje informacija i odgovaranje na pitanja na temelju svog znanja i programiranja. Međutim, kada je riječ o specifičnom poslu ISO konzultanata, nije u njegovim mogućnostima da u potpunosti zamijeni...

Prednosti integriranog sustava upravljanja

Prednosti integriranog sustava upravljanja

Često se organizacije fokusiraju na sustave upravljanja na individualan način. Razlog je tome što su neke organizacije ovisno o njihovoj specifičnosti djelatnosti više zabrinute za kvalitetu, druge za zdravlje i sigurnost, treće za okoliš i tako dalje. Ono što je...

ISO standardi – Tko su zainteresirane strane?

ISO standardi – Tko su zainteresirane strane?

Svaka organizacija koja namjerava postići kvalitetnu certifikaciju upravljanja kvalitetom, zaštite okoliša ili zdravlja i sigurnosti mora razumjeti potrebe i očekivanja zainteresiranih strana. Ovo je obavezan zahtjev standarda sustava upravljanja ISO 9001, ISO 14001 i...