Čemu služi ISO 26000?

April 14, 2023

ISO 26000 je standard za društvenu odgovornost koji postaje sve relevantniji u poslovnim krugovima širom svijeta. Ovaj standard razvijen je kako bi se organizacijama pomoglo u ostvarivanju društveno odgovornog poslovanja, što uključuje poštivanje etičkih načela, brigu o okolišu, poštivanje ljudskih prava i promicanje održivosti.

Za ISO 26000 standard nije potrebno certificiranje, već je namijenjen kao smjernica za organizacije koje žele ostvariti društveno odgovorno poslovanje. Primjenom ovog standarda, organizacije mogu poboljšati svoj društveni utjecaj i doprinijeti održivom razvoju, a istovremeno ostvariti koristi kao što su veće povjerenje korisnika, poboljšanje reputacije i smanjenje rizika.

ISO 26000 standard usvojen je u različitim sektorima, uključujući industriju, zdravstvo, obrazovanje, javni sektor i nevladine organizacije. Očekuje se da će njegova popularnost i primjena nastaviti rasti u budućnosti, posebno u svjetlu sve veće osviještenosti o važnosti društveno odgovornog poslovanja.

U današnjem poslovnom okruženju, sve je više organizacija koje prepoznaju važnost društveno odgovornog poslovanja, a ISO 26000 standard može biti ključni alat u postizanju tog cilja. Implementacija ovog standarda može pomoći organizacijama u izgradnji održivog poslovnog modela koji će imati pozitivan utjecaj na društvo i okoliš, kao i na njihovu dugoročnu uspješnost i konkurentnost.

Ukoliko ste i Vi zainteresirani za implementaciju ISO 26000 standarda u Vašu organizaciju, javite nam se s povjerenjem i ostvarite sve prednosti koje nudi ovaj standard.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ključne razlike između inspekcije i kontrole kvalitete

Ključne razlike između inspekcije i kontrole kvalitete

U svijetu proizvodnje i proizvodnje najvažnije je osigurati kvalitetu proizvoda. Dva ključna procesa koji pomažu u postizanju ovog cilja su inspekcija i kontrola kvalitete. Iako se ti izrazi često koriste kao sinonimi, oni imaju različita značenja i svrhe. U ovom...

Moć sustava upravljanja kvalitetom

Moć sustava upravljanja kvalitetom

U poslovnom svijetu kvaliteta je vitalna komponenta uspjeha. Od razvoja proizvoda do zadovoljstva kupaca, održavanje visokih standarda je ključno. Kao što je Aristotel slavno rekao: “Kvaliteta nije čin; to je navika.” Ova bezvremenska mudrost vrijedi za organizacije...

Što je ISO 31000?

Što je ISO 31000?

ISO 31000 standard za upravljanje rizicima postaje sve važniji za organizacije diljem svijeta. Ovaj standard razvijen je s ciljem kako bi organizacijama pomogao u identificiranju, procjeni, upravljanju i praćenju rizika, što je ključno za uspješno poslovanje u...