Prednosti integriranog sustava upravljanja

March 17, 2023

Često se organizacije fokusiraju na sustave upravljanja na individualan način. Razlog je tome što su neke organizacije ovisno o njihovoj specifičnosti djelatnosti više zabrinute za kvalitetu, druge za zdravlje i sigurnost, treće za okoliš i tako dalje. Ono što je važno napomenuti jest da zajednička koordinacija ovih certifikata može pružiti niz važnih prednosti organizaciji.

Što znači IMS?

Integrirani sustav upravljanja (IMS) integrira sve sustave i procese organizacije u jedan cjelovit okvir, omogućujući organizaciji da radi kao jedinstvena jedinica s jedinstvenim ciljevima. Korištenje kombiniranog ili integriranog pristupa svim zahtjevima standarda pomoći će Vam da postignete učinkovitost koju možda nećete moći postići usklađivanje sa zahtjevima pojedinačnih sustava upravljanja. Dakle, zašto ne koristite jedinstveni sustav? To Vam može uštedjeti vrijeme i poboljšati ukupnu učinkovitost, posebno kada su potrebne višestruke certifikacije.

Zašto ga je korisno imati?

U današnjem konkurentnom poslovnom okruženju, racionalizacija operacija je ključna za održavanje niskih režijskih troškova. Ključna načela vitkog upravljanja uključuju uklanjanje viška zaposlenih i konsolidaciju sustava. Implementacija integriranog sustava upravljanja pruža okvir za postizanje upravo navedenog. Kada integrirate svoje sustave upravljanja, smanjujete dupliciranje i poboljšavate učinkovitost. Integrirani sustav upravljanja rješava sve Vaše ciljeve odjednom i relevantan je za svaku organizaciju, bez obzira na njezino tržište. Integracija nekoliko sustava upravljanja u jedinstveni sustav (a time i dijeljenje dokumentacije, politika, procedura i procesa) donosi brojne prednosti.

Sustavi upravljanja razvijaju se, implementiraju i održavaju kroz jedan sustav s procesima koji pokrivaju zahtjeve svake norme. Tamo gdje je IMS učinkovito implementiran u poslovnu strategiju i smjer organizacije, najvišem menadžmentu omogućeno je osigurati učinkovito vodstvo i predanost organizaciji, uz značajno smanjenje broja aktivnosti koje se dupliciraju i koje zahtijevaju vrijeme za pregled. To omogućuje uštedu troškova kroz učinkovito korištenje resursa na svim razinama i funkcijama u cijeloj organizaciji.

Prednosti za organizaciju:

  1. Smanjenje napora i troškova;
  2. Razumijevanje poslovnog konteksta i obveze i zahtjeve dionika;
  3. Uklanjanje preklapajuće odgovornosti;
  4. Identifikacija potencijalnih poboljšanja u svim parametrima pružajući holistički pogled na cjelokupno poslovanje;
  5. Usklađivanje ciljeva;
  6. Poboljšavanje komunikacije;
  7. Iskorištavanje najbolje prakse u cijeloj organizaciji;
  8. Smanjuje trajanje vanjskog audita u usporedbi s odvojenim auditima koje se provode za svaki standard.

Zajednička struktura IMS-a je integracija sustava upravljanja u tri ključna područja: kvaliteta, upravljanje okolišem te zdravlje i sigurnost na radu. Integrirane sustave upravljanja mogu implementirati organizacije u bilo kojem sektoru i bilo koje veličine.

Ako i Vi želite implementirati integrirani sustav upravljanja u svoju organizaciju, slobodno nam se javite i saznajte sve potrebne informacije. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Što je ISO 31000?

Što je ISO 31000?

ISO 31000 standard za upravljanje rizicima postaje sve važniji za organizacije diljem svijeta. Ovaj standard razvijen je s ciljem kako bi organizacijama pomogao u identificiranju, procjeni, upravljanju i praćenju rizika, što je ključno za uspješno poslovanje u...

Važnost procesa ocjenjivanja dobavljača

Važnost procesa ocjenjivanja dobavljača

Važnost procjene dobavljača igra ključnu ulogu u zamršenoj mreži modernih poslovnih operacija. Oni osiguravaju sirovine, komponente i usluge koje organizacije trebaju za stvaranje i isporuku proizvoda ili usluga svojim kupcima. Međutim, pouzdanost, kvaliteta i učinak...

Kako prevladati otpore pri implementaciji ISO standarda

Kako prevladati otpore pri implementaciji ISO standarda

Implementacija ISO standarda nije samo ispunjavanje specifičnih zahtjeva; također poziva na duboku transformaciju organizacijske kulture i prakse. Međutim, jedna od najstrašnijih prepreka na ovom putu je otpor promjenama. U nastavku su opisani izazovi s kojima se...